5.4.2020

Kamp Miske Academy dovodi vrhunske sportiste BiH

Objavljeno : 05-06-2019 16:14h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kamp bivšeg reprezentativa Bosne i Hercegovine, Zvjezdana Misimovića, je u organizacionom smislu potpuno spreman da ponudi, do sada, najkvalitetniji nogometni kamp ovakve vrste u našoj zemlji, ali i regionu.

Tokom šestodnevnog druženja na kampu Miske10, dječaci i djevojčice će imati priliku da se upoznaju sa svim segmentima moderne nogometne igre.

Kako bi efekat kampa bio što bolji, aktivnosti su planirane i programirane tako da se vodi računa o individualnim specifičnostima polaznika kampa. Predviđene su detaljne dijagnostičke procedure (brojna testiranja) motoričkih sposobnosti i sportskih vještina, nakon kojih će biti moguće, za sve dječake i djevojčice, dati konkretne smjernice za rad i razvoj u narednom periodu.

Osnovni cilj ovakvog pristupa jeste da se umanji vjerovatnoća povrjeđivanja, kao i da se omogući što kvalitetniji, optimalan razvoj potencijala mladih sportista. Posebna će pažnja biti posvećena tehničko-taktičkim elementima nogometne igre, koji će se učiti i uvježbavati u skladu sa najsavremenijim standardima modernog nogometa, kakav se igra u pet najboljih nogometnih liga u Evropi.

Kako bi pristup bio upotpunjen, praktični rad će biti upotpunjen i predavanjima o važnim temama, kao što su kvalitetna i redovna ishrana, redovan i kvalitetan san, ali i kako se fokusirati i kakve koristi možemo imati od mentalnog treninga. Na taj način, ovaj kamp ostvaruje i svoje šire, edukativne ciljeve.

Osim toga, ono što će možda najviše obradivati mlade ljubitelje nogometne igre – tokom kampa u druženju će sudjelovati brojni gosti iznenađenja, istaknuti, vrhunski sportisti Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, kamp Miske Acadamy Prvi specijalizirani trening kamp za igrače uzrasta 10 -14 godina, kojemu će organizator i domaćin biti Zvjezdan Misimović, a održati će se na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru 22-28.06.2019. (subota-četvrtak) i 29.06.-05.07.2019 (subota-četvrtak).

Ukoliko želite trenirati sa Misimovićem, pravite se putem web stranice www.miske10.ba. Požurite, jer je broj mjesta ograničen. Rok za prijave za prvu grupu su do 15.06 za drugu grupu do 22.06.

PLAN AKTIVNOSTI KAMPA MISKE ACADEMY

miske 2