23.9.2019

Dino Mizić: Igram za Hrvatsku, ali sanjam dres BiH

Objavljeno : 12-09-2017 23:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Mladi nogometaš GNK Dinamo, Dino Mizić, polako ali sigurno izrasta u nogometno ime kojem nogometni znalci predviđaju uspješnu karijeru.

Bišćanin porijeklom, ovih dana iskoristio je pauzu u NK Dinamu i zajedno sa svojom majkom i ocem, koji su mu i najveća podrška , boravio je nekoliko dana u Bihaću. Svoje nogometne korake počeo je NK Dubravi iz Zagreba, te je obzirom na svoj talent za kratko vrijeme napredovao, prolazeći kroz nogometne škole NK Lokomotiva, NK Zagreb, gdje su njegov talent i uporan rad prepoznali iz GNK Dinama iz Zagreba čiji je i danas član.

Ovaj talentirani nogometaš rođen je 19. jula 2003 godine. Treneri u ekipama za koje je do sada nastupao sa puno povjerenja stavljali su ga na razne pozicije, tako da je do sada uspješno obavljao uloge na poziciji zadnjeg veznog, , lijevog bočnog, stoper i desno krilo. Ono što ovaj mladić najviše voli da igra je pozicija zadnjeg veznog, gdje zbog odličnog pregleda igre i sposobnosti za upošljavanje svojih suigrača nerijetko dobiva pohvale.

Da se radi o vrsnom igraču bosanskohercegovačkih korijena govori i podatak da mladi Mizić nastupa za U-14 reprezentaciju Hrvatske koja je u Crnoj Gori sa tri pobjede osvojila naslov najboljih savladavši vršnjake reprezentacija Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Ono što je u razgovoru naglasio mladi Mizić je da i pored toga što je standardan član U-14 reprezentacije Hrvatske, svaki dan razmišlja o pozivu iz Bosne i Hercegovine , za koju bi ovaj mladi talentirani nogometaš želio da igra. Da li će njegovu želju da dres selekcije Hrvatske zamjeni sa dresom Bosne i Hercegovine za koju bi volio nastupati neko čuti, te da li će odgovorni u NS BiH zaduženi za pronalazak mladih talentiranih nogometaša pozvati nogometaša Dinama iz Zagreba da se okuša u našem dresu ili će i on biti još jedan od velikog broja talentiranih nogometaša koji nisu dobili priliku da nose dres BiH ostaje da se vidi.

– Otac mi je porijeklom iz BiH. Često sa njim putujem u Bihać. Puno lijepog me veže za našu zemlju, što je i presudilo u mom odabiru. Vrijedno radim i mislim da zaslužujem da se nađem među U-15 igračima iz naše zemlje, a da li će se to desiti ostaje da vidim. Standardni sam igrač u Dinamu. Moj rad i zalaganje cijene trenerikako u Dinamu, tako i u reprezentaciji gdje sam standardni. Ipak želja mi je da nosim dres BiH, istakao je Mizić.

Tagovi: BiH  GNK Dinamo  Zagreb