18.10.2019

Arnel Jakupović: Nikad me niko nije kontaktirao iz NS BiH

Objavljeno : 28-11-2017 18:23h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Jedan od najvećih talenata austrijskog fudbala je 19-godišnji Arnel Jakupović, koji neumoljivo rešeta mreže u mladoj reprezentaciji Austrije.

Arnel je karijeru započeo u omladinskim selekcijama Austrije iz Beča, a trenutno je član italijanskog Empolija. Prošao je skoro sve mlađe selekcije Austrije, a u 42 nastupa postigao je 22 gola. Trenutno je član U21 reprezentacije Austrije, a austrijski mediji u posljednje vrijeme vrše pritisak na njihov Savez da što prije dobije poziv u A tim, kako bi ga osigurali za budućnost, jer Arnel ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu.

Na početku razgovora za BHFudbal.ba, Arnela smo odmah pitali da li je imao poziva iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i da li bi prihvatio poziv da zaigra za našu reprezentaciju.

“Nikad me niko nije kontaktirao iz Nogometnog saveza BiH. O tome da li bih igrao za BiH, ne želim govoriti, dok ne bude konkrektnih poziva iz bh. saveza. Ja redovno pratim igre Zmajeva, a Edin Džeko mi je najdraži igrač.”

U Italiju je stigao prije godinu dana iz engleskog Middlesbrougha.

“U Empoliju sam odlično primljen i super mi je. U Italiji se više pažnje posvećuje taktici, a prvi utisci  da su Italijani ko Englezi ludi za fudbalom.”

Mlada reprezentacija Austrije igra kvalifikacije za odlazak na EP.

“Nalazimo se u teškoj grupi. Srbija je favorit, a mi ćemo pokušati preko drugog mjesta da izborimo baraž i plasman na Evropsko prvenstvo.”

Na kraju razgovora, Arnel nam je otkrio i svog nogometnog idola.

“To je Zlatan Ibrahimović, pratim ga od malih nogu.”

Arnel Jakupović igra na poziciji krilnog napadača ili polušpica. Visok je 186 cm. Krajnje je vrijeme da neko iz krovne kuće bh. fudbala obavi razgovor sa mladim Jakupovićem i pridobije ga da igra za BiH, prije nego bude kasno.

Tagovi: Austrija  Empoli  NS BiH