24.2.2018

‘Amerikanac’ Hamzić želi stopama Vedada Ibiševića

Objavljeno : 09-02-2017 13:27h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Na pripremama U-19 reprentacije BiH u Trening kampu u Zenici među kandidatima je bio i ‘Amerikanac’ Dževad Hamzić koji ima bh. korijene.

Dugokosi veznjak najbolji je igrač omladinske ekipe St.Louis Gallagher, te je preporukom skauta iz Amerike stigao na okupljanje U-19 reprezentacije.

“Ponosan sam što sam bio u kampu sa najboljim igračima. Impresioniran sam ambijentom, radom, profesionalnim odnosom svih u reprezentaciji. Posebno kako su selektor Karačić, zatim njegovi asistenti Ahmed Kečalović i Goran Brašnić, te doktor i maser ozbiljno radili i prenosili iskustva na nas. Meni je to novo i jako puno sam naučio”, rekao je mladi Hamzić.

Kaže da redovno prati reprezentaciju BiH i da ima odlične igrače, a kao i svi mladi nogometaši, tako i Hamzić ima svog omiljenog igrača.

“Ja se nadam da će i moj put krenuti trasom koju je trasirao Vedad Ibišević, najbolji igrač Herthe i dugogodišnji reprezentativac BiH. I Vedo je fudbalsku karijeru počeo graditi iz Sent Louisa. Svi smo mi ponosni na njega i njegov uspjeh, što svakom igraču u Americi daje motiv da i on može jednog dana postati novi Vedo. Također me sretnim čini da BiH ima Zmajeve kakvi su Džeko, Pjanić, Ibišević, Đurić”, rekao je Dževad Hamzić potencijalni reprezentativac BiH.

Hamzić je nedavno bio učesnik kampa Milana u Chicagu, te je izabran među dvojicom igrača koji su zadovoljili kriterije za novi poziv u kamp Milana.

I Dževadov otac Džemil Hamzić svojevremeno je bio nogometaš, a u karijeri je devedestih godina nastupao za nekoliko njemačih niželigaša.