4.4.2020

Amar Jašarević – Dragulj iz Akademije FK Sarajevo!

Objavljeno : 09-10-2019 21:07h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo u proteklih nekoliko godina proizvela je veliki broj kvalitetnih fudbalera, koji su postali okosnica prvom timu Sarajeva, a mnogi od njih su zaigrali ili trenutno igraju za neku od reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Jedan od takvih je sigurno Amar Jašarević, talentirani krilni napadač juniorskog tima FK Sarajevo, za kojeg treneri imaju samo riječi hvale.

Amar je rođen 27. maja 2001. godine i slovi za veliku nadu tima sa Koševa.

Njegov predan i kvalitetan rad na treninzima i utakmicama uočili su treneri i Uprava kluba koja ga je prošle godine nagradila profesionalnim ugovorom u trajanju od 5 godina. On im se odužuje sjajnim partijama na terenu.

Amar je također i član U19 reprezentacije BiH za koju je do sada odigrao 5 utakmica. Prije nekoliko dana pobijedili su u prijateljskom meču u Danajskoj Stredi odgovarajuću selekciju Slovačke sa 2:1. Amar je u toj utakmici odigrao 70 minuta i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

JUNIORSKA REPREZENTACIJA BIH

JUNIORSKA REPREZENTACIJA BIH

Sportski direktor FK Sarajevo, Emir Hadžić o Amaru Jašareviću je rekao:

“Odlučili smo na vrijeme osigurati njegov ostanak u klubu, potpisati s njim profesionalni ugovor i time ga motivisati i pružiti mu šansu da se još više usavršava. Radi se o izuzetno talentovanom mladom fudbaleru za koga treneri imaju samo riječi hvale.” – govorio je Emir Hadžić o Amaru.