19.2.2020

Zvonimir Boban: Došao sam u Sarajevo kao prijatelj BiH!

Objavljeno : 20-11-2018 13:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban boravi u posjeti Sarajevu i Nogometnom savezu BiH. Tako se danas, u društvu predsjednika NSBiH Elvedina Begića, obratio novinarima i kazao da u našu zemlju dolazi kao prijatelj u ime krovne svjetske kuće fudbala.

– Došao sam u Sarajevo kao prijatelj BiH. Čestitam mom prijatelju Robiju na velikom rezultatu i uspjehu u Ligi nacija. Ponosan sam što sam ovdje. Ipak je Sarajevo grad svih čudesa i lijepo je biti ovdje – rekao je Boban.

Osvrnuo se i na nekadašnjeg saigrača iz redova Hrvatske Roberta Prosinečkog, koji danas s velikim uspjehom vodi našu reprezentaciju.

– NSBiH je pogodio s Prosinečkim. Ekipa je transformirana, ima dvojicu velikana u svojim redovima – Edina Džeku i Miralema Pjanića. Stvorila se sjajna atmosfera. Sretan sam zbog uspjeha bh. tima – kazao je Boban.

Osvrnuo se i na uspjehe ekipa iz regije, prije svega Zvezde i Dinama.

– Ja sam dijete Dinama i ponosan sam zbog toga što će proljeće dočekati u Evropi. Utakmicu Zvezde protiv Liverpula sam gledao. Bila je to čvrsta utakmica igrača Zvezde. Uvijek bude drago kada vidim da neko odavde napravi veliki rezultat – napominje legendarni Zvonimir Boban.

Tagovi: NSBiH  Zvonimir Boban