18.2.2018

Za delegata Galića nije bilo incidenata na Pecari

Objavljeno : 18-05-2017 11:43h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sinoć je ekipa Širokog Brijega nakon boljeg izvođenja penala osvojila Kup Bosne i Hercegovine. Tokom utakmice desilo se nekoliko incidenata.

Navijači su žestoko izviždali himnu Bosne i Hercegovine, a tokom utakmice sa tribina su se čuli i ustaški pozdravi ‘Za dom spremni’.

Iako se to sve jasno moglo čuti u TV prenosu Arene Sport TV-a, za delegata utakmice Ivicu Galića iz Mostara nije ništa bilo sporno. Barem ako je suditi po njegovom izvještaju po okončanju utakmice.

-Organicacija utakmice u skladu sa Propozicijama BH Telecom Premijer lige BiH. Domaćin osigurao sve uvjete za sigurno odigravanje utakmice. Teren vidno obilježen i pripremljen za igru. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisutnost svih službenih osoba i službi. Ovjerene spiskovi igrača (naglašeni igrači do 21.g. i stranci), sportske legitimacije i licence službenih osoba, dostavljene na vrijeme. Pregledom isti nije bilo primjedbi. Prije početka utakmice izvršena identifikacija igrača i nije bilo primjedbi. Incidenata nije bilo. Utakmici ispred N/F BiH. prisutna osoba za sigurnost gosp. Pušić Željko iz Mostara. Utakmica počela u zakazano vrijeme, uz minut šutnje za nastradale osobe u zrakoplovnoj nesreći u Mostaru. Utakmicu prenosila TV Arena. Doček gostiju i službenih osoba veoma korektan i prijateljski – iznio je Galić svoje zapažanje u zapisniku utakmice.

Na Pecari je prisustvovao i sam vrh Nogometnog saveza BiH.


NK Široki Brijeg – FK Sarajevo / Skandiranje Za… by clipsbh