5.4.2020

Vrlo uspješan nastup malih ‘Dragonsa’ u Austriji!

Objavljeno : 02-02-2019 11:45h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sportska asocijacija “Dragons” Mostar – odnosno bivša škola futsala “Zalik” – ovih dana je sa četiri selekcije nastupala na turniru u Grazu.

Na poziv Centra za fudbal pokrajine Štajerske – Rasenballzentrum Steiermark, a zahvaljujuči sinu legendarnog Veležovog fudbalera Adnana Međedovića, Harisu, pozvani su na turnir, koji je bio prvo inostrano iskustvo za “Dragonse”.

Pored velikog broja osvojenih pehara na raznim domaćim turnirima i titule prvaka na nivou Federacije Bosne i Hercegovine u kategoriji U-8 u prošloj sezoni, ovo je bio poseban izazov kako u organizacijskom tako i u takmičarskom smislu.

Bilo je potrebno organizovati prevoz i smještaj za više od četrdeset članova i njihovih roditelja, što je Uprava sportske asocijacije ostvarila zahvaljujući prijateljima i sponzorima, a mala raja se sa svojim trenerima Elvirom Tabakovićem i Muhamedom Kajanom pobrinula da ne zaostaju ni u takmičarskom smislu.

Od četiri selekcije, jedna je osvojila drugo (U-10), a jedna treće mjesto (U-9), dok je najmlađoj ekipi plasman u polufinale izmakao bukvalno za jedan gol.

“Moramo se pohvaliti da smo bili bolji od fudbalskog velikana kakav je Sturm Graz, ali i GAK-a, Maribora, što je veliki imperativ za budući rad. U ‘All star’ ekupu turnira izabrani su Omar Tabaković (U-8), Ali Drljević, Kenan Krhan (U-9), Danis Imamović, Erdžan Pobrić i Harun Šendro (U-10)”, izjavio je predsjednik SA “Dragons” Mostar Alen Jaganjac.

U narednom periodu taj ambiciozni sportski kolektiv planira svoj rad proširiti na sportsko streljaštvo, ali i druge sportove.

Tagovi: Dragons Mostar  Futsal