18.10.2019

Vlado Jagodić: Optimistički ali oprezno na favorita!

Objavljeno : 23-08-2018 21:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U subotu nas očekuje veliki derbi federalnih prvoligaša u Bihaću gdje će snage odmjeriti domaće Jedinstvo i Velež na stadionu pod Borićima.

Ekipu iz Bihaća sa klupe vodi iskusni Vlado Jagodić koji je vjerovatno i najjači adut Bišćana u derbi susretu sa crvenim velikanom sa juga BiH.

Kontaktirali smo trenera Jagodića koji nam je prokomentarisao dosadašnje dvije utakmice u Prvoj ligi i najavio veliki subotnji derbi.

“Čini mi veliko zadovoljstvo,a u stvari to je satisfakcija za dosadašnji trud i rad,činjenica da svi koji bar malo prate fudbal u Bihaću a i okolini,jedva čekaju utakmicu. To je nešto što vrijedi doživjeti i to je ono što smo i naglasili na početku našeg zajedničkog rada, da ćemo pokušati uraditi.”

“Dvije zaslužene pobjede u otvaranju prvenstva i osvojenih 6 bodova su nas pozicionirali rame uz rame sa apsolutnim favoritom ovogodišnjeg prvenstva Prve lige FBiH,ekipom Veleža. To čini još veću draž a i gušt pred naš međusobni susret u subotu “Pod borićima”. Eto prilike za sve ljubitelje fudbala da dođu i vide favorita prvenstva i odličnu ekipu Veleža,ali i novo i još uvijek u stvaranju – Jedinstvo. Bez obzira što je Velež apsolutni favorit prvenstva, a samim tim i ovog “derbija”, nama niko ne može uskratiti želju i volju za dobrim rezultatom. Ja imam ogromno povjerenje u moje igrače a veliko iskustvo ovakvih i sličnih utakmica”, kazao je Vlado te dodao:

“O Bobiću, Kuduzoviću, Fajiću, Brandau…. i ostalim igračima protivnika je suvišno pričati, ali i mi imamo svoje kvalitete i želju da ostavimo “srce na terenu” i damo zadnji atom snage da našim vjernim navijačima “Sile nebeske” učinimo subotnje popodne nezaboravnim, a i da pokažemo da smo na pravom putu ka stvaranju moćnog Jedinstva. Ako ne ove, onda sigurno sljedeće “jubilarne” godine budemo primjer drugima i ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH, gdje je uostalom Jedinstvu i mjesto. Pozivam sve Bišćanke i Bišćane da budu uz svoj klub u subotu od 17 sati na stadionu i da nam pomognu u našoj želji da pokušamo nešto što mnogi misle da je nemoguće u ovom trenutku, a to je da osvojimo 9 bodova u prva tri kola, a samim tim da porazimo velikog favorita, ekipu Veleža iz Mostara.”

Vlado Jagodić je do sada u 11 navrata vodio Jedinstvo (pripreme + liga) te je primio samo gol što dovoljno pokazuje da se radi o vrlo čvrstoj ekipi. S druge strane dolazi Velež koji je u dva kola postigao već sedam golova od kojih je Nusmir Fajić zabio četiri. Nogometni spektakl je zagarantovan…