22.2.2018

Velež i Željezničar u Vrapčićima odigrali bez golova

Objavljeno : 11-02-2018 15:53h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice, koja im je bila generalka pred nastavak lige, remizirali sa domaćim Veležom 0:0.

U 10. minuti Zakarić je oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Ubiparip je šutirao sa 11 metara, ali je pogodio stativu.

Dvije minute poslije Mujezinović hvata volej na 20 metara, a lopta odlazi malo preko gola. U 21. minuti Brandao šutira iskosa, Kjosevski brani u korner. Nakon kornera Kuduzović šutira, a Kjosevski je siguran.

Vranješ u 27. minuti šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi malo preko gola. Tri minute poslije Kulović izlazi pred naš gol i šutira preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 49. minuti Dario šutira sa 25 metara, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Šest minuta poslije Brandao mlako šutira u dobro postavljenog Kjosevskog. U 58. minuti Zakarić ubacuje, Ubiparip glavom šutira, a Bobić sigurno hvata. Zec je u 65. minuti iskosa izašao pred gol domaćih, ali Bobić sjajno brani. U narednoj minuti ponovo Zec prijeti, potom i Vranješ sjajno šutira, ali golman Veleža Adnan Bobić odlično i ovaj put brani.

Lucas u 71. minuti šutira, a Kjosevski hvata loptu. Crnov u 85. minuti iskosa šutira, ali golman Veleža hvata loptu. Tri minute prije kraja velika prilika za Velež kada je Kulović izašao pred naš gol, ali je Kjosevski dva puta sjajno reagovao i spasio svoju mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Plavi će sutra u 14 sati odigrati prijateljski meč u Visokom protiv Bosne.

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Hadžić) , Bogičević (Osmanković), Graovac, Mehremić – Vranješ (Blagojević), Hajdarević (Šabanadžović od 61.) – Zakarić, Ramović (Zeba), Zec (Crnov od 61.) – Ubiparip (Kajkut).

Velež: Bobić – Doljakić, Imamović, Kuduzović, Duzejnović, Dario, Ćosić, Mujezinović, Lucas, Behram, Brandao, Kulović.

Gledalaca: 700