4.4.2020

UEFA o Borcu: Nećemo mijenjati odluku komisije!

Objavljeno : 22-06-2018 11:03h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Evropska fudbalska federacija (UEFA) neće raspravljati o eventualnom ostanku FK Borac u Premijer ligi BiH, potvrđeno je “Nezavisnim” iz ove kuće fudbala. UEFA smatra da je to stvar FS BiH, što znači da neće mijenjati odluku Komisije za licenciranje, koja Borcu nije izdala licencu.

Podsjetimo, iako je Borac na terenu izborio opstanak u eliti, licencu nije dobio zbog dugova prema FK Džaja i bivšem treneru Željku Vranješu.

Čelnici kluba su u međuvremenu riješili sporna dugovanja i spas tražili na sjednici Izvršnog odbora FS BiH koji je odlučio da se obrati UEFA, koja je mogla da presudi u korist “crveno-plavih”, ali je “Nezavisnim” saopšteno da neće biti mijenjanja odluke.

“Možemo da potvrdimo da smo dobili pismo iz FS BiH, ali to je domaća stvar i svaku odluku moraju da donesu relevantne vlasti u FS BiH”, saopštili su iz Niona kao odgovor na pitanje da li će i kada raspravljati o licenci Borca za takmičenje u Premijer ligi naredne sezone.

U slučaju da FS BiH ne poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranja i novom ostavi Borac u Premijer ligi tim iz Platonove ulice će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

“Nama su ruke vezane i mi više ništa ne možemo da učinimo po tom pitanju. Ukoliko odluka UEFA bude takva kao što ste rekli, onda Borac više nema nikakvih pravnih opcija i moraće da igra Prvu ligu RS. To je sve što mogu da kažem jer ne mogu da komentarišem odluku koju još nismo dobili. Sačekajte da sve bude zvanično”, rekao je Mile Kovačević, predsjednik FS RS i član Izvršnog odbora FS BiH za “Nezavisne”.

Ako bude igrao Prvu ligu RS, Borac će pripreme početi 4. ili 5. jula, pošto prvenstvo počinje tek u avgustu.

Borac će u narednoj sezoni, bez obzira igrao Prvu ligu RS ili Premijer ligu BiH, izgledati dosta drugačije pošto su klub napustili Nemanja Janičić, Mladen Veselinović, Branko Ojdanić, Mahir Karić i Predrag Zekanović, a njihovim stopama bi mogao i Petar Kunić, dok su ispisnice tražili Bojan Puzigaća, Neven Bunić, Dejan Glišić.