22.5.2019

Trener Ibro Rahimić održao prozivku igrača Veleža!

Objavljeno : 07-01-2019 16:16h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Danas je trener Ibro Rahimić održao prozivku igrača Veleža, pred početak priprema za proljetni dio sezone 2018/19. Na prozvci su se pojavili svi igrači iz prvog dijela sezone osim opravdano izostalih Brandao, Cvijanović, Vignati i Lucas. Na probi se danas pojavio Alaedin Varatanović, kao i mladi Iris Mandžuka koji će se kroz treninge pokušati nametnuti Rahimiću.

Iako je do početka proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi još nešto manje od dva mjeseca, trener Rahimić ne želi ništa prepustiti slučaju, te želi što bolje odraditi pripreme, i provjeriti igrački kadar.

Trenutne niske temperature koje su u Mostaru, malo su promijenile ulazak u pripremni period, tako da će se prvi treninzi obaviti u zatvorenom, kako u balonu u Zaliku, tako i u fitnes centru.

Kao i svaki pripremni period, prijateljske utakmice su sastavni dio istih , prva provjera je zakazana za 19. januar kada će Velež odmjeriti snege sa Goškom, a do odlaska u Tursku planirane su još dvije ili tri utakmice.

Kada je igrački kadar u pitanju, trener Rahimić ne želi ništa otkrivati dok sve ne bude gotovo. I za kraj nešto što najviše navijače Rođenih u ovom trenutku zanima, Nusmir Fajić za VELEŽ TV je potvrdio da ostaje u Veležu i narednu polusezonu. Ekipu su dočekali i pozdravili predsjednik Šemsudin Hasić, i direktor Džemil Šoše, stoji u saopštenju kluba iz Mostara.