19.1.2020

Srđan Vulić: Čapljina sigurno zaslužuje gornji dio tabele!

Objavljeno : 16-09-2019 23:01h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

HNK Čapljina za vikend je upisala veliku pobjedu na gostujućem terenu protiv Orašja sa 5:1, rezultatom koji je iznenadio mnoge ljubitelje 1. lige.

Ovaj trijumf nije iznenađenje za bolje poznavaoce prilika u Prvoj ligi FBiH jer dolaska trenera Dragana Radovića Čapljinci igraju kvalitetan fudbal.

Igrač koji ima važnu ulogu u defanzivnom dijelu ekipe Srđan Vulić govorio je za BHFudbal. Prvo nam je prokomentarisao pobjedu u Orašju.

“Što se tiče utakmice u Orašju, mnogi govore da smo napravi iznenađenje kola, ali mi smo od samoga početka meča vjerovali u nas i znali smo šta možemo ostvariti na gostovanju. Odigrali smo odličnu utakmicu, nadigrali smo protivnika u svim segmentima igre i zasluženo slavili”, rekao je Vulić.

Čapljinci u subotu na svom terenu dočekuju ekipu Radnika iz Hadžića.

“Za vikenda nam dolazi ekipa koja se ove godine plasirala u ovaj rang takmičenja, vezali su dva poraza za redom, ali ipak nisu ekipa protiv koje se smijete opustiti. Mi ćemo naravno ići na pobjedu i da osvojimo nova tri boda i nastavimo sa sjajnim igrama ove sezone”, kazao je Vulić.

Pitali smo ga da li se Čapljina ove godine može uključiti u borbu za vrh.

“Tek smo na početku prvenstva, odigralo se šest kola, al prema onome sto prikazujemo na terenu, Čapljina sigurno zaslužuje gornji dio tabele. Imamo jednu od najboljih odbrana lige, primili smo samo 4 pogotka. Što se tiče napada, na početku smo se malo mučili sa realizacijom ali sada je i to došlo na svoje, u dvije utakmice smo postigli sedam golova i nadam se da ćemo tako nastaviti. Siguran sam da ćemo nekome pomrsiti račune.”

Sama činjenica da su Čapljinci primili 4 gola dokazuje kako 20-godišnji Vulić i društvo u odbrani rade pravi posao i sjajno izvršavaju zamisli trenera.