25.3.2019

SLUŽBENO: 18-godišnji Nermin Alagić novi igrač Veleža!

Objavljeno : 07-08-2018 23:22h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

‘Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je Nermin Alagić postao novi igrač FK Velež’, večeras je saopšteno iz kluba.

Nermin Alagić rođen je 03.05.2001. godine u Sanskom Mostu.

Prve fudbalske korake pravi u lokalnom Podgrmeču, a u 16. godini debituje za prvi tim. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a može da odigra i u odbrani.

Nakon odrađenih par treninga sa prvom ekipom Veleža, dobio je priliku za igru na turniru u Župči. Protiv Ilijaša je krenuo od prve minute, odigravši 60 minuta u veznom redu. U drugoj utakmici protiv Rudara, ušao je u 60. minuti i nakon nekoliko minuta postigao je vodeći gol za Rođene.

To je na kraju bilo dovoljno da ponese epitet najboljeg igrača turnira, kao i ostanak u redovima Veleža. Alagić će trenirati sa prvom ekipom, za koju će imati pravo nastupa već u subotu protiv Čapljine, a s obzirom na svoje godine, pravo nastupa će imati i za juniorsku selekciju.

„Od malih nogu sam počeo trenirati fudbal i imao sam želju da se oprobam u jednom od jačih klubova. Priliku za treniranjem i napredovanjem u Veležu sam objeručke prihvatio i iskreno se zahvaljujem treneru i upravi na tome. Došao sam sa željom da još više učim i radim kako bi opravdao povjerenje kluba i dokazao svoj potencijal. Nadam se da će klub, a i ja zajedno sa njm, napredovati u narednom periodu i da ćemo uz veliku podršku navijača uspjeti ostvariti cilj u sezoni koja je pred nama, a to je Premijer liga“, rekao je Nermin Alagić koji je danas postao novi igrač FK Veleža.

Tagovi: FK Velež Mostar