19.2.2020

Sloga iz RS-a: Sada znamo kako funkcionište veliki klub!

Objavljeno : 12-04-2019 14:55h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sloga iz Republike Srpske ispala je u 1/2 finalu Kupa od Sarajeva.

U današnjem saopštenju za javnost zahvalili su se klubu sa Koševa:

U revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranom na ‘Koševu’, naš tim izgubio je od ekipe Sarajeva rezultatom 5:0. Vidjelo se u dvije utakmice da je naš protivnik ipak dosta jači od nas u ovom trenutku. Za utjehu nam ostaje da smo se u drugom susretu, uprkos velikom rezultatu, pokušali predstaviti u boljem svijetlu nego sedam dana ranije.

Imali smo kazneni udarac pri rezultatu 0:0, koji nažalost nismo uspjeli realizovati, kao i dvije – tri odlične prilike u nastavku susreta. Našim protivnicima čestitamo na više nego ubjedljivoj pobjedi u polufinalnom dvomeču. Hvala fudbalskom klubu ‘Sarajevo’ na izuzetnom dočeku, toplom prijemu, kao i njihovom direktoru Hadžiću na organizovanoj večeri za naš tim. Imali smo priliku vidjeti kako funkcioniše jedan veliki tim.

Vidjeli su i naši momci šta nam kao ekipi nedostaje da bismo bili ono što želimo biti u narednom periodu. Mi smo svakako ponosni na njih i na njihovo izdanje u ovogodišnjem Kup takmičenju. Kao jedini predstavnik iz Republike Srpske, našli smo se među 4 najbolje ekipe i prevazišli mnoga očekivanja.

Kao klub nastavljamo da rastemo u svakom pogledu i nadamo se da će ovakvi uspjesi i ovakvi protivnici biti naša svakodnevnica. Projekat našeg kluba nije krakoročne prirode i već sada smo, zbog svog načina funkcionisanja i principa na kojima počivamo, veliko osvježenje na fudbalskom nebu Bosne i Hercegovine.

Kao takvi, stekli smo veliki broj simpatija širom zemlje. Izuzetno nam prijaju brojne poruke podrške koje dobijamo. Već u subotu nastavljamo našu borbu za plasman u Premijer ligu na izuzetno teškom gostovanju u Prijedoru. Do kraja prvenstvene trke ostalo je još 11 kola.” – piše u saopštenju OFK Sloga.