5.4.2020

Sadiković: Bilo bi šteta da se ne plasiramo u Premijer ligu BiH

Objavljeno : 21-05-2019 19:18h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Domaći tim se nalazi u teškoj situaciji i bori se za opstanak, dok olimpik ima jasan cilj i bori se za ulazak u viši rang. Sigurni smo da nas očekuje interesantna utakmica u kojoj obje ekipe imaju imperativ pobjede.

Elvis Sadiković, iskusni defanzivac Olimpika, igra vrlo dobro ovog proljeća.

– Zadovoljan sam kako igram ja lično, ali i kako cjelokupna ekipa pruža partije ovog proljeća. Vidljivo je da kako sezona odmiče igramo sve bolje i bolje. Rezultat je to dobrog rada na treninzima, ali i kvaliteta igračkog koji posjedujemo. Odlično smo ukomponovani kao tim, a svoju snagu smo pokazali u posljednjoj utakmici protiv TOŠK-a, kada smo postigli šest pogodaka, a mogli smo postići još i više. Iskreno šteta bi bila da ne ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH, jer se radi o zaista dobrom skupu fudbalera.

U narednom kolu pred Sadikovićem i njegovim saigračima je zahtjevan susret u Živinicama.

– Slaven se nalazi u teškoj situaciji. Sigurno je da će voditi veliku bitku do kraja za opstanak, ali mi sa tim nemamo ništa. Naš cilj je jasan i mi ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede. Kvalitetniji smo, bolji, uigraniji i svakako da smo mi bliži punom plijenu. Želimo do prvog mjesta, a to možemo samo pobjedama, tako da je što se naših ambicija tiče sve jasno.