25.5.2019

ZVANIČNO: Ostali smo bez još jednog igrača!

Objavljeno : 07-09-2018 14:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kao što je poznato, zbog javnih opomena izrečenih na utakmicama U21 reprezentacije u tekućem kvalifikacionom ciklusu, reprezentativni igrač Darko Todorović je od strane UEFA kažnjen autoimatskom zabranom igranja na jednoj službenoj utakmici, saopšteno je iz NSBiH.

Shodno tome, a imajući u vidu da se kazna odnosi na prvu narednu utakmicu mlade selekcije, koja je na rasporedu danas u Zenici, protiv Švajcarske, NS/FS BIH je dostavio upit nadležnoj službi UEFA u vezi sa mogućnostima nastupa Todorovića za našu „A“ reprezentaciju na prvom meču UEFA Lige nacija, koja će biti odigrana protiv Sjeverne Irske.

Nakon što je prvobitno dostavljen odgovor UEFA da mladi reprezentativac može igrati u Belfastu, savez je poduzeo potrebne administrativne aktivnosti, te je Todorović doputovao u glavni grad Sjeverne Irske.

Međutim, UEFA je naknadno dostavila korigovanu obavijest prema kojoj Todorović ne može nastupiti ni na utakmici u Belfastu, jer se u skladu sa članom 68. Disciplinskog pravilnika suspenzija odnosi i na dan koji slijedi nakon odigravanja relevantne utakmice (U21 selekcija BIH – Švajvcarska).

Iz naprijed navedenog proizilazi da Darko Todorović, nažalost, neće biti u sastavu naše najbolje selekcije za sutrašnji meč protiv Sjeverne Irske.