25.5.2019

VELIKI PROBLEMI: Todorović nema pravo nastupa?!

Objavljeno : 07-09-2018 11:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Ponovo je potvrđeno staro pravilo: nesreća nikada ne dolazi sama. Naime, selektor našeg državnog tima Prosinečki, nakon što je jutros ponovo saznao da Bojana Nastića boli mišić, dobio je još jednu lošu vijest. Iz UEFA-e je, naime, stigla zabrana nastupa za Darka Todorovića!

U ponedjeljak su objavili da Todorović nema pravo nastupa zbog kartona koje je dobio u utakmicama mlade reprezentacije… Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, posije upita upućenog UEFA-i, iz kuće evropskog fudbala prvo je dobio odgovor da Todorović može igrati u Belfastu, što je u srijedu na pres-konferenciji i prenio trener reprezentacije BiH Gordan Ciprić, ali jutros je ipak stigla zabrana koja je šokirala naš stručni štab!

– Iz krovne evropske kuće fudbala smo dobili dva tumačenja. Prvo da može nastupiti, a drugo da ne može – potvrđuje izvor “Dnevnog avaza” iz NSBiH.

Na naše pitanje kako je to uopće moguće, dobili smo sljedeći odgovor:

– Jednostavno, pravni i sportski sektor UEFA-e su u koliziji, odnosno, dali su dva različita mišljenja, tako da ni mi sada ne znamo na čemu smo, odnosno smijemo li uopće riskirati. Todorović je kartone trebao odraditi ili očistiti danas (petak) u duelu mladih selekcija BiH i Švicarske, što nam je u prvi mah i potvrđeno iz UEFA-e. Međutim, neposredno pred meč u Belfastu dobili smo suprotnu vijest.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, iz NSBiH su se ponovo obratili relevantnim ljudima iz kuće evropskog fudbala i zatražili pomoć i dodatno objašnjenje.