5.4.2020

Velibor Pudar optužio Cviku zbog nepozivanja Sarića!

Objavljeno : 13-03-2020 14:33h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nekadašnji golman mostarskog Veleža, Čukaričkog, Leotara i drugih klubova u Srbiji, te nekoliko inostranih klubova, već skoro deceniju radi kao trener golmana u Saudijskoj Arabiji. Radi se o Veliboru Pudaru koji se danas oglasio putem Facebooka o nepozivanju Elvisa Sarića u reprezentaciju BiH.

On je optužio asistenta selektora Dušana Bajevića Rusmira Cviku zbog njegovog objašnjenja zašto Elvis Sarić nije pozvan za utakmica baraža:

“Čitam ovo i ne mogu da vjerujem da je ovo objašnjenje zašto Elvis Sarić nije pozvan u reprezentaciju. Gospodine Cviko, da li ste pogledali i jednu utakmicu na kojoj je Sarić igrao u S. Arabiji ili J. Koreji? Vi ste radili u Kini i trebali bi znati koliko su igrači brzi u Aziji, pogotovo u J. Koreji i S. Arabiji a, baš čudno, “spori” Sarić je bio standardni igrač u Inćunu a evo i u Al Ahliu je standardan, zanimljivo!”

“Gospodine Cviko, kažete da Sarić nije igrao u februaru, radi povrede i da je igrao zadnju utakmicu 90 minuta, istina je da je Sarić zadnje dvije utakmice (poslije povrede) igrao 90 minuta i da je kod 5 trenera, koji su se promijenili ove sezone u Al Ahliu, bio standardan igrač kada nije bio povrijeđen, a na spisku reprezentativaca ima mnogo igrača koji nemaju ni 50% Sarićeve minutaže provedene na terenu.”

“Gospodine Cviko, ako Vam nije teško, potražite zadnjih 90 minuta utakmice koju je Sarić odigrao, Al Taawoun – Al Ahli, prije par dana pa donesite svoj sud o njegovoj igri, da ne bude da ja nešto pametujem. Žao mi je što, “spori”, “nepodobni”, najstandardniji igrač naše reprezentacije u zadnje 3 godine i jedan od najboljih veznih igrača u S. Arabiji, neće biti u mogućnosti pomoći da se plasiramo na Evropsko Prvenstvo, a mnogo bi pomogao, radi nekih “drugih” stvari koje nemaju veze sa ovim što ste izjavili.” – napisao je Pudar.