11.11.2019

Vedran Vrhovac: Nadam se debiju za reprezentaciju BiH

Objavljeno : 21-05-2019 16:00h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Vedran Vrhovac otkriće je Čelika ove sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Stoper koji ima odličnu sezonu iza sebe, u prošlom kolu postigao je gol Željezničaru, a jučer je dobio i poziv u mladu reprezentaciju BiH.

“Svaka pobjeda je lijepa, ali ova pobjeda na Grbavici u subotu ima posebnu draž jer je Čelik tek nakon 15 godina ostvario novu pobjedu na tom stadionu. Za taj gol bilo je nedoumica da li sam dirao tu loptu prilikom centaršuta ili ne. Da, dirao sam je glavom, ali je na kraju gol prepisan Dediću, ali nema veze. Najbitnije od svega da je ona ušla u mrežu i taj gol je nekako okrenuo cijelu utakmicu na nas mlin, da tako kažem. Ostalo je još jedno kolo do kraja, utakmica sa Širokim na Bilinom polju i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu te se pobjedom oprostiti od naših navijača za ovu sezonu.” – govori Vedran Vrhovac za BHFudbal.ba.

Dobio poziv u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Jučer je stigao i poziv za mladu reprezentaciju BiH. To je nagrada za sav trud i igre u prethodnom periodu i naravno da mi je drago. Prvi poziv za prijateljsku utakmicu sam otpao zbog povrede, drugi poziv nisam igrao u kvalifikacijskoj utakmici, ali ovaj put se najiskrenije nadam da ću debitirati za reprezentaciju i opravdati poziv selektora.” – rekao je Vedran Vrhovac.