21.10.2018

Tri gola Edina Višće za trijumf nad Južnom Korejom!

Objavljeno : 01-06-2018 14:53h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina danas je savladala Južnu Koreju u prijateljskom susretu sa 3:1 uz tri gola sjajnog Edina Višće.

Prvu priliku imala je reprezentacija Bosne i Hercegovine u 13′ kada je 20-godišnji Darko Todorović prošao po desnoj strani i odigrao povratni pas ka Edinu Džeko koji sa petnaestak metara šalje loptu preko gola.

Domaći tim je 18′ zaprijetio iz slobodnog udarca preko Yung Wooyonga, a Ibrahim Šehić je izbacio loptu u korner. Haris Duljević je u 21′ sa lijeve strane uputio loptu prema Džeki, ali je golman Južne Koreje Kim Seunggyu na vrijeme istrčao ispred svog gola i izbacio loptu u polje.

Son Heungmin se u 27′ izborio za poziciju za šut u kaznenom prostoru bh. tima, no Šehić je bio na visini zadatka. Minutu poslije debitant u našoj selekciji Eldar Ćivić prolazi po lijevoj strani i ubacuje loptu na Edina Višću koji iskosa sa desne strane pogađa za 0:1. Hwang Heechan u 30′ asistira Lee Jaesungu koji prolazi Šunjića i šalje loptu iza leđa Šehića za 1:1.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Duljević sa polovice našeg tima odlično upošljava Višću koji je još jednom precizan i bh. tim odlazi na odmor sa prednošću od 2:1.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja sve do 79′. Tada je Riad Bajić odlično centrirao sa lijeve strane, a Edin Višća se još jednom našao na pravom mjestu i po treći put poslao loptu u mrežu Korejaca.

Do kraja utakmice Goran Zakarić je imao dobar pokušaj u 90′, ali je Kim Seunggyu odbranio i ostalo je 1:3.