6.4.2020

Starčević sa saradnicima na sastanku u NSBiH

Objavljeno : 09-03-2020 14:50h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon što je 6. marta na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH, izabran za selektora „U-21“ reprezentacije, Slobodan Starčević je danas posjetio prostorije Saveza u Sarajevu.

Novi selektor mlade reprezentacije i njegovi saradnici Mario Ivanković, Haris Alihodžić i Zoran Sofrenić su se tokom današnjeg boravka u Savezu sastali sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, kao i izvršnim direktorom Sektora za sport Elmirom Pilavom.

Nakon upoznavanja sa članovima administracije NS/FS BiH, Starčević je za službenu web stranicu Saveza izjavio:

„Prije svega želim da se zahvalim NS/FS BiH koji me je imenovao na ovu veoma odgovornu funkciju. Svjestan sam koliki je značaj „U-21“ reprezentacije Bosne i Hercegovine. Potrudiću se maksimalno da zajedno sa svojim stručnim štabom koji je odlično posložen u stručnom i karakternom smislu, da maksimalno odgovorimo obavezama koje nam idu u susret. Prije svega moramo pripremiti ekipu za meč sa Belgijom. Dugoročno gledano zadatak mlade reprezentacije je i adekvatna priprema za ono što će reprezentativce dočekati u „A“ selekciji.“

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će prvi meč predvođena novim stručnim štabom odigrati 31. marta u Zenici sa selekcijom Belgije u okviru kvalifikacija za EURO 2021.