23.9.2019

‘Sretan sam što ću biti na raspolaganju protiv Italije!’

Objavljeno : 22-05-2019 18:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Evropska krovna kuća fudbala (UEFA) uvažila je žalbu NSBiH u slučaju “Miralem Pjanić”. Kao što je poznato, veznjak Juventusa zaradio je direktan crveni karton protiv Grčke u okviru drugog kola kvalifikacija za EP, a prvobitnom odlukom kažnjen je s dvije utakmice neigranja (Finska i Italija).

Ipak, NSBiH danas je objavio da će naš reprezentativac ipak moći igrati u meču protiv Italije 11. juna.

Nakon ove odluke, Miralem Pjanić je ekskluzivno za Avaz.ba kazao da je u proteklom vremenu uloženo mnogo truda i vremena da mu se smanji kazna.

– Želim da zahvalim NSBiH, koji je u proteklom vremenu uložio mnogo truda i vremena da mi se smanji kazna kako bih pomogao svojoj reprezentaciji u Torinu – kazao je Pjanić i nastavio:

– Odmah nakon duela s Grčkom, kada sam dobio crveni karton, poduzete su sve mjere kako bi UEFA smanjila kaznu na jednu utakmicu. Iako ću propustiti meč s Finskom, sretan sam što ću selektoru Robertu Prosinečkom biti na raspolaganju za meč protiv Italije.

Podsjećamo, naša selekcija u dosadašnje dvije utakmice ima pobjedu protiv Armenije i remi sa Grčkom te na svom kontu ima četiri boda.

Tagovi: Miralem Pjanić