22.11.2019

Robi: Jedino možemo dobiti ako budemo svi kao jedan!

Objavljeno : 14-10-2019 19:26h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki i Miralem Pjanić kazali su večeras na konferenciji za novinare u Atini da su optimisti uoči sutrašnje utakmice protiv domaće selekcije Grčke.

Kao što je poznato naši “Zmajevi” sutra igraju utakmicu osmog kola kvalifikacija, a samo pobjeda ostavlja nadu izabranicima Roberta Prosinečkog za eventualni odlazak na EURO.

Prosinečki je između ostalog kazao da će i u sutrašnjoj utakmici tražiti najbolju soluciju za napad umjesto povrijeđenog Edina Džeke.

– Naći ćemo neko rješenje nakon večerašnjeg treninga ko će igrati u vrhu napada. Poslije treninga ćemo biti pametniji. Imamo kandidata, mislim da su se igrači odmorili – kazao je Prosinečki.

Još jednom je istaknuo da ko god bude igrao sutra, da će dati svoj maksimum.

– Bit će teško, obzirom da su promijenili trenera, neki novi igrači su tu koji će sigurno željeti da se dokažu i ono što je sigurno jeste da neće biti lagana utakmica. Pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu sa velikim rizikom, kao protiv Finske, gdje smo svi bili kao jedan. Jedino tako možemo dobiti sutra – kazao je Prosinečki.

Još jednom je naglasio da se moramo boriti sve dok ima šanse za odlazak na EURO.

– Grci su jedan ponosan narod i sigurno će dati sve od sebe. Njihovi mladi i novi igrači će sigurno biti maksimalno motivisani, mi nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu i tako ćemo se postaviti – kazao je selektor Zmajeva.