21.2.2020

Robert Prosinečki: Razmišljam samo o pobjedama!

Objavljeno : 02-09-2019 17:37h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine se okupila u Trening centru NS BiH u Zenici i počela pripreme za naredne dvije kvalifikacione utakmice.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog nakon četiri susreta imaju tek po jednu pobjedu (BiH – Armenija 2:1) i remi (BiH – Grčka 2:2) te su im bodovi neophodni kako bi ostali u utrci za odlazak na Euro 2020. godine.

– Nažalost, Pirić je dobio jak udarac u posljednjoj utakmici i naknadno je pozvan Kovačević koji je bio prebačen u „U-21“ reprezentaciju. Kvržić također neće biti u konkurenciji za nastup zbog povrede. Sarić se žalio na laganu povredu i vidjet ćemo šta je sa njim – rekao je Prosinečki i dodao da naši stručni štab ipak s optimizmom gleda prema narednim utakmicama.

– Niti u jednom trenutku nisam razmišljao o nečemu drugom osim o pobjedu. Nemamo mnogo vremena, u ova dva-tri dana ćemo se pokušati uigrati. Vjerujem da smo spremni i da ćemo proći dobro u ovim susretima. Nadam se da ćemo u utakmicama koje slijede sami odlučivati o putu na Evropsko prvenstvo – rekao je Prosinečki, a naglasio je da mu je drago što je Asmir Begović našao novi klub u kojem će igrati.