17.11.2019

Reprezentativac BiH odveo svoj klub u finale Kupa!

Objavljeno : 24-04-2019 21:04h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Rijeka i Dinamo u igrati će finale Hrvatskog kupa. Rijeka je pobijedila Inter Zaprešić ukupnim rezultatom 1:2. Za Riječane su pogađali Murić i Lončar, dok je kod domaćina jedini pogodak bio djelo Brezovca.

Murić se iskupio za dva prethodna promašaja pogotkom u 30. Minuti. Nakon jedne odlične dubinske lopte Halilovića, Murić je mirno primio loptu, zaobišao Matkovića, te hladnokrvno poentirao za vodstvo gostiju.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše zanimljivih događanja na terenu te se na odmor otišlo s prednošću Rijeke od 0:1.

U drugom poluvremnu gledali smo nešto rastrčaniji Inter.

Prvo je Muhar potegao iz daljine u 52.minuti, da bi u 54. Šimunec najviše skočio nakon kornera Postonjskog ali lopta odlazi tik uz vratnicu.

Halilović je zapucao odličnu šansu koju mu je pripremio Čolak u 64.minuti, a ista priča je bila i u 68. Kada je dobru šansu zapucao Acosty.

Inter se probudio u nastavku, ali dojam je da su svi ti napadi bili bez konkretnog učinka te da je uvijek falio onaj posljednji pas.

Riječko vodstvo povećao je reprezentativac BiH Stjepan Lončar u 86. Minuti nakon odmjerenog udarca sa dvadesetak metara – 0:2.

Inter je do kraja susreta krenuo u totalnu ofenzivu.

Nakon neopreznog starta Lepinjice na samom rubu 16 metara Brezovec je namjestio loptu te pogodio za smanjenje rezultata – 1:2. Ipak je bilo pramlo vremena do kraja da bi se Zaprešićani u potpunosti vratili u susret te su Riječani na kraju slavili sa 2:1 te otišli put finala. Rijeka i Dinamo igrati će finale Hrvatskog kupa 22.5. na Rujevici s početkom u 20 sati.