26.3.2019

Prosinečki: Zašto bi bila Austrija favorit? Nisu!

Objavljeno : 02-11-2018 11:35h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon objave spiska Prosinečki je bio dostupan za pitanja novinara.

Prosinečki se prvo osvrnuo na nekoliko povrijeđenih igrača:

‘Nadam se da ce Bičakčić ovoga puta biti zdrav. Na spisku su 24 igrača jer smo ranije imali nekih problema. Sarić je povrijeđen, ali će doći. Alternativu za Sarića moramo naći, imamo 13 dana do utakmice. Počeo je raditi sa loptom i mislili smo da će biti i teže od toga. Doktor je rekao da će biti spreman za tu utakmicu, a više ćemo znati kada dođe ovdje. Da li će igrati ili neće, da li će biti u konkurenciji ili neće, to ćemo odlučiti u Austriji.’

Nakon toga selektor se osvrnuo na novopozvane igrač u reprezentaciju:

Gojak je bio najbolji igrač uz Demirovića u mladoj reprezentaciji. Jedan od njih će u narednim godinama biti vođa ove reprezentacije. Nadam se da će u budućnosti biti još takvih igrača. Demirović je dao skoro sve golove, igra dobro u Francuskoj i sigurno je naša budućnost’, kazao je selektor BiH.

Selektor je dao svoj komentar na našeg protivnika u Ligi nacija.

“Zašto bi bila Austrija favorit? Nisu. Idemo tamo po povoljan rezultat, nećemo da čekamo šta će oni uraditi u Sjevernoj Irskoj. Vjerujem da će biti dosta navijača. Nikad nisam imao toliko upita za karte. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu”, uvjeren je karizmatični selektor ‘Zmajeva’.

‘Žuti’ se osvrnuo na pitanja novinara o nepozivanju Hajrovića i Koljića.

‘Zašto me stalno pitate za Izeta? Višća je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji koje imao. Meni je iznenađenje što Duljević igra u Dresdenu. On ima kvalitet za puno veći klub. Izet Hajrović tri godine nije igrao. Igra dobro u zadnje vrijeme i ne znači da neće biti na spisku. Naredne godine imamo utakmice svaki mjesec. Dinamo igra dobro, Izet igra dobro i ne znači da ga neću zvati ovog dana. Pratim i Koljićev rad, bio sam sa njim u Americi i manje više znam o igraču. Imao je problema, vratio se ovdje, pa je dao dovoljno golova i sad je otišao vani. Pratimo ga i neka samo nastavi raditi. Mislim da je igrač koji je talentiran, uvijek je davao golove i to je uvijek najvažnije’, pojasnio je neke stvari Robert Prosinečki.