15.7.2019

Prosinečki: Vama novinarima najvažniji su sukobi!

Objavljeno : 13-09-2018 22:13h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Iste večeri kad je Dalić u Elcheu nemoćno promatrao najteži poraz u historiji hrvatske reprezentacije, Robert Prosinečki je sa svojom BiH pobijedio Austriju. Zmajevi su LN otvorili s dvije teške, sretne i spretne pobjede i s legendarnim Žutim na klupi najavili su velike ambicije. Želja Prosinečkog je plasman na EP, a to je potvrdio i u razgovoru za Index.

”Super. Nakon dva kola imamo šest bodova. Austrija je odlična reprezentacija, prava ekipa i ova pobjeda nije mala stvar. Nije bilo lako, namučili smo se da ih dobijemo, ali samim tim pobjeda je još slađa i veća. S druge strane, Sjeverne Irce smo u Belfastu pobijedili na račun sreće, ali i karaktera. Naravno da je nama osnovni cilj plasman na Euro, sve osim toga ne dolazi u obzir, ali užasno sam sretan i s ove dvije pobjede u Ligi nacija. Kako i sam znaš, svaki trijumf je važan, svaku utakmicu valja dobiti jer pobjeda nosi puno toga. Diže se samopouzdanje u momčadi, atmosfera je u svlačionici bolja, a to nam puno može dobroga donijeti u kvalifikacijama za EP”, rekao nam je Žuti.

Kažete da je sad atmosfera u reprezentaciji dobra. Dakle, izgladili ste sukob s vratarom Asmirom Begovićem?

”Sukob kažeš? Vama novinarima najvažniji su sukobi. Ni s kim ja nisam bio u sukobu. Poanta priče je bila ta da nisam želio da mi bilo tko bira utakmice i odlučuje kad će doći igrati za reprezentaciju. Dečko je kasnije došao, shvatio je da je pogriješio i idemo dalje.’

Bez obzira na to što niste gledali debakl Hrvatske protiv Španjolske jer ste u to vrijeme igrali u Zenici protiv Austrije, sigurno imate neki komentar na ono što se događalo u Elcheu?

”Takve stvari se u nogometu događaju. Zato nogomet i volimo jer u nogometu se može desiti i ono što na prvu ruku zvuči nevjerojatno. Naravno da nisam očekivao da primimo šest komada, ali ponavljam, takve stvari se dešavaju. Ima dana kad te ništa ne ide, kad ti ništa ne polazi za rukom, a protivnik ima svoj dan. Upravo se to dogodilo. Ne brine mene taj poraz. Više me muče komentari nakon utakmice. Prije dva mjeseca cijela Hrvatska je reprezentaciju dočekala kao heroje, a sad ništa ne valja. Ne valjaju igrači, ne valja Dalić. Mi Hrvati smo takav narod. Baš volimo po svemu pljuvati. Ima nas četiri milijuna, a željeli bismo biti prvaci svijeta u svemu. Inače ništa ne valja. Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP-a, napravila je nešto što ne mogu napraviti puno bogatije i veće zemlje od nas, ali očito to nije dovoljno”, kazao je Prosinečki pa je zaključio:

”Hrvatska će otići na Euro jer ima fantastičnu ekipu. Ključni igrači su ostali, dolazi novi val mladih, ali odličnih igrača. Ne bojim se ja za Hrvatsku i za njenu nogometnu budućnost. Vidjet ćete već protiv Engleske.”