22.11.2019

Pjanić: Ne može se samo čekati da Pjanić i Džeko nešto riješe!

Objavljeno : 11-10-2019 19:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Miralem Pjanić će na meču BiH – Finska u sklopu kvalifikacija za EURO 2020 prvi put nositi kapitensku traku tima, zbog odustva Edina Džeke.

On je u obraćanju novinarima kazao da je dobar samo kada je cijela ekipa dobra.

“Ja sam više puta govorio – ako Miralem odigra dobro – to je zato što svi dobro igraju. Nama je potrebna cijela reprezentacija da se bori od 1. do 90. minute. Sutra je bili ili ne biti. Imat ćemo šanse ako dobijemo, gotovo je sve ako izgubimo. Ja ću biti spreman, dat ću sve od sebe”, poručio je.

Svih 11 igrača moraju biti složni i znati da je utakmica sutra jako bitna – poručio je.

“Nemam pritisak što ću biti kapiten. To mi je zadovoljstvo, zahvalit ću se selektoru i igračima. Sutra je utakmica od velikog značaja. Stalo mi je da reprezentacija ide na velika takmičenja, sutra ću to pokušati dokazati na terenu. Pričao sam sa igračima na treninzima, vidio sam spremnu ekipu. Mislim da previše priče nekada nije dobro. Moramo biti složni, trčati svi zajedno, boriti se jedan za drugog”, rekao je Pjanić.

“Imamo dobre individualce, ali to će se sutra morati dokazati”, kazao je.

“Ne može se samo čekati da Pjanić i Džeko nešto riješe. Drugi moraju uzeti dio odgovornosti i dokazati da su važan dio reprezentacije”, kazao je Pjanić.