5.4.2020

Održan sastanak N/FSBIH i Ministarstva zdravstva

Objavljeno : 11-03-2020 17:30h Objavio: BHFudbal.ba

Na inicijativu NS/FS BiH danas je u Ministarstvu zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine održan sastanak o poduzimanja daljih aktivnosti vezanih za održavanje javnih sportskih manifestacija i predstojećih nastupa naših reprezentativnih selekcija, a koje su u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kriznog stožera Ministarstvu zdravstva FBiH, kao i predstavnici NS/FS BiH sa ljekarskim timom „A“ reprezentacije. Trenutna situacija nalaže konkretne mjere, tako da su sudionici sastanka upoznati sa poduzetim mjerama i naredbama koje je do danas izdalo nadležno Ministarstvo. Dalje aktivnosti po pitanju održavanja sportskih događaja će biti provedene u skladu sa donijetim aktima, a sve manifestacije u narednom periodu će biti održane bez prisustva gledalaca.

Odigravanje utakmice baraža u Zenici protiv selekcije Sjeverne Irske je bila tema koja je razmatrana sa više aspekata. Zaključeno je da se primjene propisane mjere svih nadležnih ministarstava u Bosni i Hercegovini, a konkretne mjere će biti provedene i realizovane tokom priprema za utakmice baraža.

Dogovoreno je kontinuirano praćenje stanja na terenu. Dalje aktivnosti NS/FS BiH u samoj pripremi i organizaciji narednih događaja će biti u skladu sa odlukama i preporukama nadležnih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini.