23.5.2019

NOVA GENERACIJA: ‘Zmajići’ bolji od Azerbejdžana!

Objavljeno : 19-11-2018 16:02h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Trening centru NSBiH u Zenici Azerbejdžan sa 2:0.

Nakon slobodnog udarca u 20′ pokušao je Besim Šerbečić, ali je golman Kamran Ibrahimov odbranio njegov udarac. Petar Bojo je u 23′ šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Ibrahimov izbacuje loptu u korner. Poslije udarca iz ugla Šerbečić glavom sa peterca loptu šalje pored gola. Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 34′. Bojo je ušao u kazneni prostor Azerbejdžana i poslao loptu na peterac ka Nardinu Mulahusejnoviću koji je precizan za 1:0.

Bojo u 54′ još jednom odlično prolazi po desnoj strani, ali nakon njegovog centaršuta Mulahusejnović glavom loptu poslao preko gola.

Ćavar u 69′ sa distance šalje loptu iznad prečke. Dobar pokušaj sa ivice kaznenog prostora imao je Mustedanagić u 71′, a lopta odlazi pored gola. Selmir Pidro u 73′ izvodi korner sa desne strane, a najviši u skoku na suprotnoj stativi bio je Stipe Jurić koji postiže drugi pogodak za bh. tim.

Mustedanagić u 76′ izvodi slobodan udarac, a šut glavom Jove Lukića golman gostiju izbacuje u korner. Do kraja utkmice više nije bilo prilika.

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 2:0 (1:0)

Golovi: 1:0 Mulahusejnović (34′), Jurić (73′).

Bosna i Hercegovina: Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Slemir Pidro, Nihad Mujakić, Besim Šerbečić, Marijan Ćavar, Vladan Danilović, Zinedin Mustedanagić, Petar Bojo, Nermin Hajdarević, Nardin Mulahusejnović. Igrali su još: Suan Bešić, Amar Beganović, Anel Šabanadžović, Jasmin Čeliković, Milana Savić, Stipe Jurić, Jusuf Gazibegović, Jovo Lukić, Marko Brkić, Haris Hajdarević. Selektor: Vinko Marinović.

Azerbejdžan: Kamran Ibrahimov, Amin Seydiyev, Huseyin Seyligli, Haciaga Hacili, Farid Nabiyev, Ziya Azizov, Ozan Can Kokcu, Bahadur Haziyev, Ismayil Ibrahimli, Omar Buludov, Faig Hajiyev. Igrali su još: Murad Khachayev, Abbas Aghazada, Suleyman Ahmadov, Rovlan Muradov. Selektor: Rashad Sadigov.