14.11.2019

Navijači iz Velike Kladuše krenuli na utakmicu u Zenicu!

Objavljeno : 12-10-2019 09:45h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nogometna reprezentacija BiH u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Zenici danas dočekuje reprezentaciju Finske.

Zmajevima je ovo ključna utakmica kada je u pitanju plasman na Euro kroz kvalifikacije. Sve osim pobjede znači i definitivni oproštaj od tog scenarija i okretanje ka baražu koji su izabranici Roberta Prosinečkog ostvarili kroz Ligu nacija. No, čak i u slučaju pobjede Zmajevi će se morati dobro namučiti da kroz kvalifikacije odu na smotru najboljih evropskih selekcija, jer naši reprezentativci moraju dobiti sve četiri preostale utakmice (Finska, Grčka, Italija i Lihtenštajn), piše portal radiovkladusa.ba.

Na put u Zenicu jutros su krenuli i vjerni navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Velike Kladuše, Ljuti Krajišnici. Riječ je o više od 30 navijača koji organizirano više godina odlaze na sve domaće, ali i neke gostujuće utakmice reprezentacije. Prije polaska navijači su u Vrnograču ispred hair česme odali počast trojici tragično stradalih Ljutih Krajišnika, navijačima reprezentacije BiH, Vildanu Pehliću, Almiru Kasumoviću i Hasibu Mahmiću.