17.10.2019

Najbolji defanzivac Dinama iz Zagreba želi igrati za BiH!

Objavljeno : 03-10-2019 22:08h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Emir Dilaver pokrenuo je postupak za dvojnim državljanstvom. Branič Dinama ima samo austrijsko državljanstvo, ali je rođen u Tomislavgradu, nada se i državljanstvu BiH s kojim bi mogao zaigrao za ‘Zmajeve’.

Iako Nogometni savez BiH tvrdi da igrač zagrebačkog Dinama Emir Dilaver (28) ne želi zaigrati za momčad predvođenu Robertom Prosinečkim, iz Maksimirske 128 stižu drugačije informacije.

Kako tvrdi hrvatski prvak, Dilaver je pokrenuo proceduru za promjenom državljanstva jer želi igrati za Bosnu i Hercegovinu. Prosinečkom se nametnuo izvrsnim igrama u Dinamu. Dilaver je stekao status jednog od najboljih defenzivaca HNL-a pa bi mogao biti odlično rješenje za obrambeni dio bosanskohercegovačkog nacionalnog tima.

– Emir Dilaver je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja svog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti sljedeće korake – naveli su u priopćenju iz krovne kuće bosanskohercegovačkog nogometa.

Međutim, kako nam javljaju iz Dinama, Dilaver žarko želi zaigrati za BiH i predao je dokumentaciju Austriji koja mu treba odobriti dvojno državljanstvo, te Emir još uvijek čeka na rješenje.

Prema austrijskom zakonu, vrhunski sportaši imaju pravo na dvojno državljanstvo.