12.12.2019

‘Možemo igrati protiv bilo koje reprezentacije na svijetu!’

Objavljeno : 08-10-2018 16:41h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

„A“ reprezentativci BiH okupili su se u hotelu „Austria & Bosnia“ i počeli pripreme za utakmice sa Turskom i Sjevernom Irskom. Predstavnicima medija u hotelu su se obratili selektor Prosinečki i Šunjić.

Selektor Prosinečki je izjavio:

„Koristićemo 17 igrača u utakmici protiv Turske. Možda neke i odmorimo u toj utakmici, ali rotiraćemo skoro sve igrače koji su došli. Seada Kolašinca nismo planirali da zovemo jer je dugo bio povrijeđen i htjeli smo da stekne formu u svojoj ekipi. Igrao je protiv Qarabaga u Kup-u UEFA pa smo ga pozvali umjesto Ermina Bičakčića koji je povrijeđen.“

Prosinečki ističe da će ekipa igrati u istoj formaciji:

„Nećemo mijenjati sustav igre protiv Turske, samo igrače jer ćemo koristiti istu formaciju i protiv Sjeverne Irske. Svaka utakmica je drugačija pa će se i naredna u Ligi nacija razlikovati od one u Belfastu. Oni imaju još meč sa Austrijom, pa je i rezultat iz te utakmice važan. Nadam se da ćemo biti kompaktni i čvrsti, a kad smo takvi možemo igrati protiv bilo koje reprezentacije na svijetu“, kazao je selektor reprezentacije BiH.

Toni Šunjić očekuje dobru igru bh. tima u oba susreta:

„Važnija nam je utakmica Lige nacija, ali moramo ozbiljno pristupiti u obje i nadamo se dobrim rezultatima. Mislim da ćemo biti spremniji na igru Sjeverne Irske i nadam se da nećemo ponavljati greške koje smo pravili na njihovom terenu. Vjerujem da ćemo odigrati bolje i osvojiti bodove.“

Reprezentativci su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru u 17:00 sati počeli prvi trening, a mi vam donosimo nekoliko fotografija sa istog.