16.7.2019

Milkanović: Biće teško jer Rumunija je odlična ekipa!

Objavljeno : 10-09-2018 10:09h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra odigrati svoj deveti susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019.

Izabranici Vinka Marinovića će gostovati Rumuniji u Ovidiuu, a meč će početi u 18:00 sati. Trener golmana u našem „U-21“ timu Danimir Milkanović očekuje zahtjevan susret:

„Sigurno je da će biti teško jer Rumunija je odlična ekipa. Tim koji pobijedi Portugal u gostima sigurno ima kvalitet, a oni su to u petak uradili. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija da imamo kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama“,kazao je Danimir Milkanović.

„U-21“ selekcije BiH i Rumunije su se do sada sastajale 5 puta. Oba tima su ostvarila po dvije pobjede, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 8:5 u korist Rumunije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u boljoj formi pred sutrašnji meč. U posljednjih pet utakmica naši reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda i to protiv Portugala (3:1), Velsa dva puta (4:0 i 1:0), Lihtenštajna (4:0) i Švajcarske (3:0). Rumuni su u posljednjih pet susreta ostvarili dvije pobjede (Švajcarska 2:0 i Portugal 2:1), te tri remija (Švajcarska 1:1, Portugal 1:1 i Vels 0:0). Sutrašnji meč će suditi Francois Letexier iz Francuske, a pomagaće mu zemljaci Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni i Thomas Leonard.