23.5.2019

Marinović: Zadovoljni smo pobjedom i odnosom prema igri

Objavljeno : 19-11-2018 16:07h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prvi meč nove generacije „U-21“ reprezentativaca završen je uspješno, izabranici Vinka Marinovića su u Zenici pobijedili Azerbejdžan sa 2:0.

Selektor Marinović je nakon susreta izjavio:

„Zadovoljni smo utakmicom, pobjedom i odnosom reprezentativaca prema igri. Uspjeli smo odraditi ono što smo planirali za ovo okupljanje i to je najbitnije. Na igračima je sada da nastave da rade u svojim klubovima, a mi ćemo ih pratiti. U fazi odbrane smo odigrali dosta dobro gdje smo protivniku dopustili možda jednu priliku. U fazi napada može i više, ali to tek treba da dođe na svoje. Tek stvaramo ekipu i vidjećemo još kako će to da izgleda“, zaključio je selektor mlade selekcije BiH.

Strijelac prvog gola Nardin Mulahusejnović je takođe zadovoljan:

„Drago mi je zbog pogotka i pobjede. Predstavili smo se u dobrom svjetlu iako još trebamo da se uigramo. Sretan sam što smo svi dobili šansu da se pokažemo i nadam se da smo opravdali povjerenje. Ova generacija želi da napravi iskorak i ode na veliko takmičenje“, rekao je bh napadač.

Petar Bojo kaže da je ekipa zasluženo pobijedila:

„Ovo nam je prva utakmica i zato nam je važna. Svi smo dali svoj maksimum i zasluženo smo pobijedili. I oni su željeli pobjedu, ali mi smo danas bili bolji. Zadovoljan sam zbog asistencije, ali najvažnije je da smo pobijedili i pokazali da imamo potencijal“, kazao je Petar Bojo.