23.5.2019

Marinović: Imamo vremena da pronađemo još neke igrače!

Objavljeno : 18-11-2018 14:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 13 sati igra prijateljski susret protiv selekcije Azerbejdžana u Trening centru NSBiH.

Selektor Vinko Marinović prvo se osvrnuo na atmosferu u timu:

“Napravili smo opet dobru atmosferu, momci dosta dobro rade i zadovoljan sam njihovim odnosom i radom. Za kratko vrijeme pokušali smo da u naš sistem rada uvedemo ove nove momke. Sutra nam predstoji utakmica, da vidimo kako će se prilagoditi ekipi ovi novi. Svakako da će sutra neki novi dobiti priliku, svi su dobro radili, pa vidjet ćemo sutra šta će biti”.

Potom je prokomentarisao našeg sutrašnjeg protivnika u Zenici:

“Radi se o dobroj ekipi, dosta brzoj, pogledali smo ih već. Gledali smo ih protiv Ukrajine, oni žele da se nadigravaju i igraju nogomet, tako da očekujem dobru provjeru. Vjerujem da ću sutra koristiti sve igrače, vidjet ćemo kako će se odvijati utakmica, sigurno da ću nastojati da što više igrača dobije priliku. Iako je prijateljska utakmica, cilj je naravno uvijek pobjeda, iako je prijateljski meč, ovdje se samo bodovi ne pišu, želimo da vidimo kako će igrači ispoštovati ono što smo radili. Imamo vremena da pronađemo još neke igrače, vjerujem da će se pojaviti, te da ćemo spremni dočekati kvalifikacije”, kazao je selektor mlade reprezentacije BiH.