20.11.2019

LOŠA PREDSTAVA! Zmajevi potpuno podbacili u Grčkoj!

Objavljeno : 15-10-2019 22:34h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U 8. kolu kvalifikacija za EP naša selekcija je izgubila od Grčke sa 2:1.

U 30. minuti radost domaćim navijačima donio je Pavlidis. Domaći su odigrali lijepu akciju od noge do noge – koju je u gol pretvorio najistureniji igrač domaće reprezentacije. Prethodno ga je uposlio Mantalos, Pavlidis je driblingom izbacio Bičakčića i matirao Šehića.

Sredina terena i odbrana BiH se te minute raspala, a domaći igrači su u 33. i 34. minuti stvorili dvije fenomenalne prilike koje su mogle čak i da riješe meč. U pomenutoj 33. minuti je ponovo ispala odbrana BiH – ali je Bakakis iz idealne pozicije šutirao direktno u Šehića.

Odmah poslije – još jedan opasan napad Grka zaustavlja Šehić, a u seriji napada domaćih – radost se desila na suprotnoj strani.

Odlično osmišljenu akciju Zmajeva u gol je pretvorio Gojak, kojem je ovo bio četvrti zgoditak u ovom kvalifikacijama. Napad je trajao nešto duže, potom lopta dolazi do Hodžića – koji na lijevoj strani pronalazi Seada Kolašinca. Bek Arsenala je lijepo digao glavu – pronašao igrača Dinama u kaznenom prostoru, koji lijepim udarcem pogađa nebranjeni dio mreže Grka.

U 53. minuti bilježi se polušansa za Grke, ali je udarac otišao visoko iznad gola. U 57. minuti Adnan Kovačević je napravio neshvatljivu grešku u predaji lopte na nekih 30 metara od gola BiH, te je dodao Mantalosu. Krilni fudbaler je odlično povukao – dobro šutirao – ali je Šehić odličnom intervencijom spasio gol BiH.

Tri minute kasnije – Masouras, rezervista Grčke pogodio je stativu. Dugo je lopta šetala oko šesnaesterca BiH, na koncu dolazi do Masourasa – no okvir gola je spasio BiH.

Prosinečki je u 63. minuti ubacio i Duljevića, umjesto Elvisa Sarića, te formaciju učinio još ofanzivnijom, ali to nije donosilo promjenu ni na rezultatu – niti je popravilo dojam igre reprezentacije BiH u Atini. Dovoljan podatak je i to da BiH u 20 minuta drugog dijela – u ofanzivi nije napravila apsolutno ništa.

Tresla se stativa Bosne i Hercegovine u 73. minuti ponovo, a nakon toga Šehić je imao još dvije odlične intervencije kojima je sačuvao 1:1 i kakve takve šanse da BiH dođe do pobjede u ovom meču. BiH nije uspjevala napraviti ništa, a vrhunac blijede partije desio se u 87. minuti. Nakon jedne kontre Grka – Adnan Kovačević je pogodio vlastitu mrežu i time donio pobjedu Grčkoj.

Ovim rezultatom Bosna i Hercegovina će morati šansu za plasman tražiti preko baraža Lige nacija.