29.2.2020

Kadetska reprezentacija BiH poražena do S. Makedonije

Objavljeno : 12-02-2020 15:36h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

„U-17“ reprezentativci BiH poraženi su danas u Ljubuškom od Sjeverne Makedonije sa 1:3 u prvom od dva zakazana prijateljska meča.

Gosti do prednosti dolaze u 38′. Georg Stojanovski ulazi u kazneni prostor bh. tima sa lijeve strane i šalje loptu u sredinu gdje je prvo jedan igrač izblokiran, ali u gužvi se najbolje snašao Ardijan Chilafi i pogodio za 0:1.

Metin Iljazi u 40′ šalje loptu na lijevu stranu za Chilafia koji je još jednom precizan za prednost Sjeverne Makedonije od 0:2.

Kadetska reprezentacija BiH smanjuje prednost gostiju u 62′. Makedonski defanzivci zaustavljaju Aleksandra Kahvića prekršajem u šesnaestercu, a siguran izvođač penala bio je Denis Dizdarević za 1:2.

Treći gol reprezentativci S. Makedonije postižu u 84′. Enis Bukji je izveo slobodan udarac sa svoje polovice terena i poslao loptu na desnu stranu kaznenog prostora BiH za Dashmira Elezija koji precizno šutira za 1:3.

Nakon prodora Viktora Grbića u 86′ makedonski defanzivci ga zaustavljaju prekršajem i dosuđen je još jedan penal za bh. tim. Ovaj put odgovornost je preuzeo Alem Japaur, ali je golman Stefan Tasev odbranio njegov udarac.

Iste selekcije će u Ljubuškom odigrati još jedan meč 14. februara u 10:30.