18.2.2018

Hajrović: Osjećam se odlično, spremniji sam nego ranije

Objavljeno : 09-09-2017 11:20h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Werder Bremen u nedjelju gostuje kod Herthe, a naš reprezentativac Izet Hajrović spreman je da nakon skoro godinu dana zaigra.

Hajrović je u razgovoru za njemačke medije izjavio da osjeća spremnijim nego ranije, te da je spreman ovog vikenda zaigrati protiv Herthe.

“Osjećam se odlično. Definitivno sam spreman, možda i spremniji nego ranije. Povreda je iza mene. Kada sam otišao na magnetnu rezonancu 3. decembra prošle godine nadao samd a nije tako strašno, ali nažalost bilo je i već tada sam bio razočaran. Ipak, rekao sam sebi da ću se vratiti brže nego što su svi mislili i evo me, sada sam tu”, kaže Hajrović i nastavlja o povredi:

“Vrijeme povrede je bilo glupo, zaista katastrofalno. Navijači su vidjeli šta mogu i došla je povreda. Nadam se da imaju dobru memoriju i da će me opet podržavati. Proveo sam četiri mjeseca u Beogradu na rehabilitaciji kod Andreje Milutinovića koji je jedan od najboljih fizioterapeuta na svijetu. Radio je sa mnogo zvijezda, samo fudbalera, ne i ostalih sportista. Došao sam kod njega u konsultaciji sa klubom i pomogao mi je. Potrebno je pet ili šest mjeseci da bol nestane, ali morate raditi sedam ili osam sati dnevno”.

Na kraju ove sezone Hajroviću ističe ugovor sa Werder Bremenom.

“Kako stvari stoje samo dragi Bog zna šta će biti sa mnom. Želim se vratiti, a šta će biti na kraju vidjećemo. Otvoren sam za sve opcije, mogu se zamisliti da ostajem u Werderu, ali u suprotnom neću biti razočaran”.

Hajrović je bio dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića za utakmice sa Kiprom i Belgijom, ali u dogovoru sa Mešom odlučeno je da ne dolazi.

“Mislim da ne bih dobio šansu za igru. On je htio da dođem, ali da mi ne da šansu od početka. Ipak, odlučili smo zajedno da ostanem u Bremenu i da odigram prijateljsku utakmicu protiv Kielcea jer je to najbolje za mene. Zadovoljan sam što sam još uvijek u ekipi i što selektor računa na mene. Bh. navijači me vole”, kaže Hajrović, te nastavlja o kvalifikacijama:

“Cilj je plasman u baraž. Selektor mi je rekao da želi da to ostvarimo. Imamo bod više od Grčke i moramo pobijediti obje utakmice. Biće jako teško, ali nadamo se najboljem. Želim opet ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Nema svaki igrač mogućnost da igra na Svjetskom prvenstvu”.