3.4.2020

EDIN DŽEKO OPTIMISTIČAN: Roma zaslužuje trofeje!

Objavljeno : 16-03-2020 15:26h Objavio: Eldar Ganibegović

Roma, čiji je kapiten naš Edin Džeko, godinama nije osvojila trofej.

Posljednje trofeje rimski tim je osvojio prije 11 godina kada su bili pobjednici Kupa i Superkupa Italije i od tada traje sušni period.

“Velika je šteta što ovakav klub godinama nije ništa osvojio. Nadam se da će se to promijeniti, jer ovaj klub zaslužuje osvajati trofeje. U Romi je sve posloženo na vrhunskom nivou, samo nam treba taj posljednji korak – osvajanje trofeja. Uz svaki osvojeni trofej klub sebi zadaje još više ciljeve i tako napreduje”, rekao je Džeko na početku razgovora za Athletic.

“Klub je mnogo narastao u posljednje četiri godine. Svakog dana je sve veći i veći”, poručio je Džeko kojeg su mnogi vidjeli na izlaznim vratima Vučice na kraju prošle sezone nakon nešto slabijih partija usljed kojih je znao dobijati i zvižduke s tribina.

“To je nogomet. Nekada zabijaš i svi te vole. Onda ne postigneš gol u tri-četiri utakmice i svi te mrze. To možda teško pada mladim igračima. Sto posto sam siguran da nije isto kada zvižde meni i kada zvižde nekom od naših mladih igrača poput Justina Kluiverta.”

Džeko je postao kapiten Rome nakon što su tu ulogu imali velikani i rođeni Rimljani poput Francesca Tottija, Danielea de Rossija i Alessandra Florenzija.

“To je velika privilegija. Nosim kapitensku traku nakon Tottija i De Rossija koji su najveće legende ne samo Rome, već i Italije. Tim više je ovo još veća obaveza za mene. Ali, spreman sam za to”, dodao je Džeko.

 

Tagovi: Edin Džeko  Italija  Roma