10.12.2019

Džeko: Mi imamo svoj kvalitet i vjerujemo u sebe!

Objavljeno : 14-11-2018 19:47h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Edin Džeko je prije dva mjeseca u Zenici na stadionu Bilino polje pogodio protiv Austrije i našem timu donio drugu pobjedu u Ligi nacija.

Sutra će naš tim igrati posljednju utakmicu u Ligi nacija, protiv Austrije, a kapiten Džeko obratio se medijima na press konferenciji.

“Što se mene tiče mogu svu pažnju posvetiti meni, a da svi ostali daju golove i ne bih imao ništa protiv. Ovo će biti drugačiji meč nego u Zenici jer njima igra samo pobjeda. Oni će krenuti ofanzivno odmah, očekujemo da će nas napasti, ali imamo i mi svoj kvalitet i vjerujemo u sebe. Dat ćemo sve od sebe da izborimo rezultat koji će nas zadržati na prvom mjestu do kraja Lige nacija”, rekao je Džeko, i dodao:

“Očekujem fer i korektan meč. Odnos s Dragovićem je ok i odmah smo to riješili nakon meča prije tri godine. Što se Marka tiče on je sjajan momak i dugo se družimo. Austrijski mediji su prenapuhali naš izlazak na večeru i ja bih isto uradio da smo izgubili, a onda biste vi mene masakrirali sigurno kao u prošlosti. Naš odnos je sjajan i sigurno će ostati i dalje, ali sutra se borim za svoju reprezentaciju, a on za svoju”.