22.5.2019

Džeko: Cilj nam je plasman u grupu ‘A’ Lige nacija!

Objavljeno : 09-11-2018 12:09h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru promocije UEFA Lige nacija za UEFA-u je govorio kapiten „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. U ponedjeljak, 12. novembra će biti objavljen i intervju sa selektorom Prosinečkim.

Džeko je dao svoj komentar na naše utakmice u Ligi nacija:

“Ide dobro. U dvije posljednje utakmice smo ostvarili dvije pobjede, te ćemo i u naredne dvije pokušati ostvariti isto tako dobre rezultate. UEFA je donijela pravu odluku osnivanjem lige. Ekipe su više motivirane i velika je razloga između Lige nacija i prijateljskih mečeva. Svaka prijateljska utakmica je ipak prijateljska, a u Ligi nacija ima takmičarski duh. Mi smo sve napravili u ove dvije utakmice da dođemo do pozitivnih i same te utakmice su dokaz da se svi bore da pobjede”, kazao je kapiten BiH, Edin Džeko.

O eventualnom odlasku BiH na EURO, Džeko je rekao:

“Bila bi to velika stvar za reprezentaciju i državu. Nogomet zadnjih godina donosi mnogo dobro, pravi pozitivan imidž o državi. Mi imamo dosta mladih igrača, tu je i novi selektor, a sedam utakmica smo bez poraza. Ima tu još prostora za napredovanje, tu su i momci iz mlade reprezentacije. Vjerujem da možemo igrati mnogo bolje nego posljednjih par utakmica. Ima tu prostora za napredak”, zaključio je kapiten naših ‘Zmajeva’.