20.2.2020

Ćavar: Neopisiv je osjećaj nositi kapetansku traku BiH!

Objavljeno : 29-03-2019 13:57h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

”Nositi kapetansku traku u reprezentaciji za mene je velika stvar. To je neopisiv osjećaj”, rekao je mladi igrač Osijeka Marijan Ćavar koji je u posljednjoj pobjedi mlade selekcije BiH protiv Moldavije ponio kapetansku traku.

Ovaj nogometaš porijeklom iz Prozora svoju odličnu kapetansku igru u prvoj utakmici u okviru kvalifikacija za Euro 2021. do 21. godine okrunio je pogotkom u 72. minuti, a konačan rezultat utakmice bio je 4:0 za mlade reprezentativce BiH.

”Imamo tešku skupinu, ali u svakom slučaju dat ćemo svoj maksimum da napravimo što bolji rezultat”, rekao je skromno Ćavar za Ramski vjesnik.

Ćavar je svoje nogometne korake započeo u HNK Rama, a njegov talent je prvi uočio HNK Branitelj iz Mostara gdje je došao sa tek 14 godina. Nakon godinu dana iz HNK Branitelj dobio je poziv za HŠK Zrinjski gdje je nakon pola godine igre za juniore zaigrao za prvi tim. Njegov talent uočio je i hrvatski trener Niko Kovač koji ga je pozvao u frankfurtski Eintracht kojeg je tada vodio, no nakon šest mjeseci je otišao na posudbu u Osijek gdje trenutno igra za hrvatskog prvoligaša.

”U Osijeku je za sada sve kako treba. U prvoj polusezoni sam imao veću minutažu nego u ovom drugom dijelu, ali se nadam da će u narednom razdoblju biti još bolje”, kazao je Ćavar.