4.4.2020

ČAPLJINA JE PONOSNA! Maja Jelčič je kapiten BiH!

Objavljeno : 22-10-2019 14:20h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U-17 ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Zenici odigrala prvu od tri kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. koje se igraju ovoga tjedna, prenosi ‘djaka city’.

U prvom susretu grupe 1 BiH i Belgija su remizirale 2:2, a nama je posebno važno to što je ovo bila prva službena utakmica za našu Maju Jelčić koja je bila i kapetan svog tima u ovoj utakmici, te je tako nakon više od pola stoljeća Čapljina dobila novog kapetana nogometne reprezentacije.

Podsjetimo se da je prije Maje Jelčić, jedini Čapljinac koji je nosio kapetansku traku nogometne reprezentacije bio Mirsad Fazlagić na Europskom prvenstvu u Italiji davne 1968. godine osvojivši srebrenu medalju.

U grupi 1 nalaze se ženska nogometna reprezentacija BiH, Hrvatske, Engleske i Belgije. Nakon prvog kola vodeća je Engleska s tri boda, BiH i Belgija imaju po jedan bod, a reprezentacija Hrvatske je bez bodova.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. odigrat će se u četvrtak, 24. listopada kada ženska nogometna reprezentacija BiH igra protiv Engleske, a zadnja utakmica u ovom kvalifikacijskom ciklusu je u nedjelju, 27. listopada između ženske nogometne reprezentacije BiH i Hrvatske.