19.2.2020

Bh. juniori slavili protiv vršnjaka iz Gruzije sa 2:1!

Objavljeno : 07-09-2018 14:33h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

„U-19“ reprezentativci Bosne i Hercegovine pobijedili su danas u Doboj Kaknju Gruziju sa 2:1 u drugom prijateljskom meču ovih selekcija.

Golove za bh.tim su postigli Milan Šikanjić u 18′ i Marko Brkić u 56′, dok je za Gruziju pogodio Pitruzi Gabitshavili u 83′. Oba tima su u 30′ ostala sa deset igrača na terenu jer su zbog međusobnog koškanja Šikanjić i Archil Basaria dobili crvene kartone. U posljednjoj minuti utakmice gostujući igrač Khvicha Kvarastkhelia je dobio drugi žuti karton što je za njega bio kraj meča.

Selektor naše juniorske selekcije Slaven Musa je danas na teren izveo sljedeće igrače: Jasmin Kršić, Nemanja Vještica, Marko Brkić, Stefan Santrač, Đani Salčin, Miralem Ramić, Milan Savić, Igor Savić, Milan Šikanjić, Elvir Muminović, Jusuf Gazibegović.

U igru su ulazili još: Luka Kačavenda, Eldar Šehić, Dino Kurbegović, Mateo Božić, Haris Kotarević, Ahmed Hasanović, Dženan Osmanović, Faris Zubanović, Adis Mujkić. Prvi meč koji je odigran prije dva dana završen je neriješenim rezultatom 1:1.