20.10.2018

Begović za N1: Želim igrati fudbal još deset godina

Objavljeno : 09-06-2018 13:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Golman selekcije BiH Asmir Begović kazao je za N1 da se ne namjerava povući iz nacionalnog tima i da bi želio igrati fudbal još deset godina.

On posljednjih dana boravi u Sarajevu gdje je u toku specijalni trening kamp za mlade golmane. Begović je za N1 kazao da uživa u ovim aktivnostima te da je vrlo zadovoljan interesom djece.

”Pojavilo se 60 djece, imali smo toliko mjesta, imali smo još više na listi čekanja. Vrlo smo zadovoljni interesom i nadamo se dobrom radu. Neki su u klubovima, neki su rekreativno, ima dosta djece koja su u različitim razredima. Zajedno ćemo raditi i uživati”, rekao je Begović.

”Ovo je velika stvar za mene, ovo je fino za djecu. Treba napraviti što više golmana za budućnost, fino mi je ovako raditi, ovaj vikend i ovaj kamp”.

Rekao je da u ovom kao i u svakom drugom poslu, treba mnogo raditi na putu do fudbalskog profesionalizma.

”To nije toliko jednostavno, ne znam hoćemo li ući u tako ozbiljne priče ovaj vikend. Uglavnom, najbitnija stvar je veliki i dobar rad, djeca trebaju pokazati volju i želju”, rekao je on naglasivši važnost svog rada u humanitarne svrhe.

O reprezentaciji…

”Nisam mogao da budem s ekipom na zadnja dva okupljanja, prvo zbog povreda, a potom iz privatnih razloga. Radujem se Ligi nacija, mislim da možemo biti zadovoljni prijateljskim utakmicama. Bitne stvari nas očekuju u septembru”, poručio je gost N1 televizije.

O konkurenciji na golmanskoj poziciji u nacionalnom timu…

”Ibrahim Šehić je dobar golman, ja već duže vremena s njim radim. Uvijek imam dobru konkurenciju u reprezentaciji, i Kenan Pirić ima veliku budućnost u fudbalu. Bitno je da se ekipa uigra, da nastavimo s dobrim igračima u budućnosti”, poručio je golman Bournemoutha.

Planovi…

”Što se mene tiče, nemam nikakvih planova prestati igrati za reprezentaciju, nadam se da imam još deset godina u fudbalu. Ova tri igrača koja su otišla, to su veliki prijatelji, prošli smo sve živo. Bila mi je čast. Moramo pomoći generacijama i uvesti ih u reprezentaciju”, naglasio je prvi čuvar mreže BiH.

Tagovi: Asmir Begović  N1 TV