2.4.2020

BEGOVIĆ OTVORENO: Bajević je iskren, a Prosinečki dvoličan

Objavljeno : 18-02-2020 10:49h Objavio: Eldar Ganibegović

U martu nas očekuje baraž za EURO 2020, a po prvi put nakon oktobra 2018. i prijateljske utakmice s Turskom, Asmira Begovića trebali bismo vidjeti u reprezentativnom dresu.

“Nedavno su u posjeti bili selektor Dušan Bajević i njegovi pomoćnici. Moram priznati da mi je drago da je tako, da je selektor odlučio obilaziti igrače, razgovarati s nama otvoreno, to je najbolji način. Ja sam uvijek tu bio za reprezentaciju, ali je prošli selektor pokazao dva lica. Jedno u javnosti i jedno u razgovoru sa mnom, a to nisam zaslužio”, istakao je golman Milana u izjavi za Dnevni avaz.

“Sada je najbitnije da zbijemo redove, da riješimo probleme i okrenemo se utakmicama baraža. Svima nam je san igrati na Evropskom prvenstvu i imamo priliku da ga sami sebi ispunimo”, dodao je 32-godišnji Trebinjac.

Imao je šta da kaže i o saigraču Radetu Kruniću, ali i o Zlatanu Ibrahimoviću koji je najveća zvijezda Milana:

“Rade je zaista odličan momak. Plus, tu je još nekoliko igrača koji govore našim jezicima, tako da najviše vremena provodimo zajedno. Takav je i Ante Rebić, a o Zlatanu je suvišno i govoriti. On je poseban autoritet u svlačionici i na terenu i mislim da je donio drugu dimenziju u ekipi, koja sada igra mnogo bolje u odnosu na period prije nas”.

Podsjetimo, polufinalni meč baraža za EURO 2020. Zmajevi igraju 26. marta protiv Sjeverne Irske na Bilinom polju.