15.12.2017

Prosinečki zatražio od NSBiH nekoliko dana da razmisli

Objavljeno : 04-12-2017 13:43h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Robert Prosinečki ‘Žuti’ je još jednom potvrdio da je obavio razgovore s čelnim ljudima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Žuti je dao intervju za tportal, a upravo prije razgovora s novinarom odradio je sastanak sa bh. predstavnicima, ali je zatražio od njih nekoliko dana da razmisli o ponudi. Prosinečki se prisjetio i svoje igračke karijere, priznao da mu je Real Madrid ipak malo draži od Barcelone, a dotaknuo se i hrvatske reprezentacije od koje očekuje velike stvari na Svjetskom prvenstvu.

“Vidim da se piše kako je ova generacija i bolja od naše. I to s razlogom. Jer dečki igraju u najvećim klubovima, mnogi od njih s glavnim rolama u njima. Nisam jalan i želio bih im da ponove naš uspjeh. Ustvari, da naprave još više. Kvalitetu imaju, samo im se moraju posložiti, ne neke, nego sve stvari, kako bi se došlo do željenog rezultata. I ja vjerujem da će biti maksimalno spremni, samo da na pripreme svi dođu zdravi, jer nekima od njih to je zadnja prilika za nešto veliko. Oko njih treba biti samo pozitiva”.