23.10.2018

ZVANIČNO: Aleksandar Vukotić potpisao za novi klub!

Objavljeno : 14-05-2018 21:44h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Doskorašnji kapiten FK Krupe, Aleksandar Vukotić postao je novi igrač belgijskog Waasland-Beverena, a ugovor je potpisao na 3 godine.

Vukotić je danas prošao ljekarske preglede i potpisao za Waasland-Beveren, a vrijednost transfera iznosi 345.000 € i 10% od sljedećeg transfera, od kojeg prvih 500.000 eura ide u belgijiski klub i ne ulazi u taj procenat. To znači ukoliko Vukotić ode u neki treći klub za dva miliona eura, Krupa će da dobije 10% od visine milion ipo eura, a to je 150.000 eura.

“Ovo je veliki posao za naš mali klub i dokaz da smo radili ispravno i profesionalno. Poslije transfera Irfana Jašarevića u švedski Dalkurd i Elvira Koljića u poljski Leh, transfer Vukotića je do sada najunosiniji posao našeg kluba i govori da i u Premijer ligi BiH ima igrača za kvalitetno prvorazredno evropsko tržište. Na ovaj način naši klubovi jedino mogu i da opstanu i da žive.” – istakao je Dragomir Buco Ilić, “alfa i omega” Krupe.

S njim je u Belgiji bio i predsjednik kluba Draško Ilić koji je također izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, a uspjeh Krupljana je toliko veći jer su defanzivnog igrača, štopera prodali za 345.000 eura.